Nieuws

Blijf up-to-date over BOO.
boo-slotevent-op-25-februari-2022
BOO-collectie, Jazz, Concert en Sadi
BOO-slotevent op 25 februari 2022

Eind februari loop het BOO-erfgoedproject ten einde. We laten dit niet zomaar voorbijgaan en plannen een heus slotevenement op vrijdag 25
februari 2022
met om 20u00 een afsluitend concert: studenten en docenten van de afdeling Klassieke Muziek en Jazz van het KCB staan samen op het podium en brengen composities en arrangementen van Sadi, rechtstreeks geselecteerd uit de BOO-collectie.

'Fats' Sadi Lallemand (1927–2009) behoorde tot de zogeheten gouden generatie van de Belgische jazzmusici en schreef voor de diverse jazzensembles van de Belgische openbare omroep heel wat composities en arrangementen die op ons slotevent voor het eerst in jaren opnieuw uitgevoerd zullen worden. Belgisch erfgoed swingend verklankt, een memorabele afsluiter van een bijzonder project!

Locatie: Concertzaal KCB, Regentschapsstraat 30, 1000 Brussel

Toegang: gratis, reservatie is noodzakelijk via deze link.

boo-in-meta
BOO-collectie, Artikel
BOO in META

In november verscheen er een uitgebreid artikel over BOO en het BOO-project in META, tijdschrift voor bibliotheek & archief.  Het artikel staat nu online op de website van de VVBAD. 

hoorspel-van-vic-legley-eindelijk-boven-water
Manuscript, Victor Legley, Hoorspel, Partituur en Luisterspel
Hoorspel van Vic Legley eindelijk boven water

De eeuw der harmonie, een luisterspel van Vic Legley, stond jarenlang als vermist gesignaleerd maar is eindelijk terecht! We hebben het werk meteen opgenomen in onze 'Beaux de BOO'. Nieuwsgierig? U kan er hier meer over lezen.

ontdekking-van-luna-van-marcel-poot
Manuscript, Marcel Poot en Operette
Ontdekking van Luna van Marcel Poot

Dit jaar is het 120 jaar geleden dat Marcel Poot (1901-1988) geboren werd. Poot liet heel wat autografen achter in de BOO-collectie waaronder een groot aantal indicatieven (‘tunes’), enkele concerti en het oratorium Icare.

Kort geleden werd in de collectie ook het unieke handschrift van de operette Luna herontdekt: dit verloren gewaande jeugdwerk schreef Poot ter gelegenheid van de opening van het Lunatheater (het huidige Kaaitheater) in Brussel. Daar de bouw van het Lunatheater vertraging had opgelopen, ging Luna in 1931 première in Antwerpen. Het hele verhaal achter Luna kan u hier lezen.

verhuis-boo-collectie
BOO-collectie
Verhuis BOO-collectie

De verhuis van BOO is een feit! Eén van de grote bezorgdheden die aan de basis lag van het BOO-erfgoedproject waren de weinig optimale bewaaromstandigheden van de collectie. Het depot waar BOO gedurende meer dan 12 jaar bewaard werd, voldeed immers niet aan de minimale normen voor verantwoorde erfgoedbewaring. Nu de muziekbibliotheek een veilige haven bereikt heeft, is een belangrijke doelstelling van ons erfgoedproject gerealiseerd.

de-boo-catalogus-groeit-verder-aan
Catalogus
De BOO-catalogus groeit verder aan!

De online catalogus van de BOO-collectie is ondertussen uitgegroeid tot een databank van meer dan 5000 records. Er werd werk toegevoegd van onder meer Guy Barbier, Michel Brusselmans, Jean Evans, Paul Gilson en Jef Van Hoof, naast arrangementen van de hand van Francis Bay, Nico Gomez en Marcel Picavet. U kan de catalogus hier raadplegen.